VÅRA COACHER

- HÄR PRESENTERAS VÅRA COACHER

FALKENBERG

Jens Andersson

HÖGANÄS

Kenneth Wållander

Pia Andersson

Paula Billing

Jag heter Kenneth är född 65 så då räknas man till ”gubbe”

Sommaren 2014 kom Löparglädje till Höganäs, jag var mycket tveksam att träna i grupp. Men tänkte i alla fall ge det en chans, det har jag inte ångrat.

Det var så fint bemötande och proffsigt gjort så jag blev såld på hela denna idé. Det bästa med löparglädje är att alla oavsett tränings nivå kan deltaga. Jag är nu inne på mitt tredje år som tränare i Höganäs. Det är så roligt att se när våra deltagare växer i sin träning, dem gånger när allt bara funkar och se glädjen i deltagarnas ögon.

När vi står utanför sportcenter i blåst och regn och alla tycker att det ska bli kul och träna.

En hel del konstiga blickar av andra som inte förstår tjusningen med detta.

Jag tror att den positiva andan, att vi som tränare bjuder på oss själva gör att vi har roligt om onsdagarna.

Så klart har vi mycket variation på våra tränings pass och alla ger järnet, men ingen ser snett på någon om man inte skulle vara på topp. På löparglädje utgår vi från individens behov. Det konceptet fanns 2014 och det kommer att gå i arv. Alla ska kunna träna i grupp oavsett erfarenhet. Hoppas vi syns framöver i Höganäs.

 

Hej hopp!

Hösten 2013 såg jag ett inlägg på Fb om att ett ställe i Viken skulle ha en löpkurs så jag tänkte "ja vad fasen jag ska ge det en chans ". Jag har tillhört dem som avskytt löpning, ge mig en fotboll så springer jag men bara löpa NÄE! Efter den kursen var jag inte fast luffsade runt lite här hemma men på sensommaren 2014 så fick jag höra talas om Löparglädje Höganäs så jag tog mig dit och testade. Där jag slogs av den enorma positiva attityden och energin, glädjen till löpningen började då att växa fram i samband med att min teknik bara blev bättre o bättre och det gick lättare o lättare att springa. Varje onsdag blev helig för mig så det är inte många onsdagar jag har missat. Blev tillfrågad för ca 2 år sedan om jag ville vara coach och eftersom jag endå är där varje onsdag så tänkte jag " varför inte". Ett beslut som jag aldrig har ångrat, dessa onsdagar ger så himla mycket positiv energi från alla glada deltagare. Då mitt hjärta klappar lite extra för " nybörjare " så är det jag som tar lite extra hand om dem, en sådan kick att se dem bara bli starkare o starkare.

Hoppas vi ses på onsdagarna i Höganäs

 

 

Jag blev inbjuden av Jaana på ett av de allra första passen med Löparglädje sommaren 2013. Jag skulle göra reklam för Citadelloppet och fick möjlighet att coacha ett gäng på säkert 100 personer i löpskolning och intervaller. Galet kul och häftigt. Jag fick frågan flera gånger om jag ville starta Löparglädje Landskrona och sommaren 2014 blev det verklighet. Cirka 25 personer första passet och det var genast en succé. Det är fantastiskt kul att komma varje vecka och få se alla nya och gamla motionärer springa, jogga eller gå. Det har blivit som en familjemedlem som man inte kan vara utan. Jag har lärt känna så många genom Löparglädje och löpning generellt. Det finns inget bättre än att bege sig ut på en löprunda med sina vänner och prata om livet i stort och löpning specifikt. Sedan sommaren 2016 fick jag möjlighet att ta över Löparglädje vilket varit en fantastiskt spännande resa som jag aldrig ångrat. Vi ses i löparspåret vänner.

Sedan  sommaren 2018 är jag emigrerad till Falkenberg.

 

 

 

 

 

Pia här.

Vem är då jag o varför löpcoach ?

Jag är en person som alltid älskat att röra på mig i alla former .

Som liten lekte jag träning då jag inte fick vara med någonstans , för dyrt tyckte mina föräldrar .

Genom åren har jag hunnit med att både utbilda mig som hälso - löpcoach , certifiera mig inom en mängd olika träningsformer och samlat på mig en massa härliga träningsupplevelser som instruktör och genom deltagande i diverse event o lopp.

Älskar energin vi kan skapa tillsammans och när det kommer till löpningen älskar jag friheten och känslan av att vara i rörelse utomhus, alla upplevelser jag fått på vägen och alla härliga möten.

Mitt fokus är - kul på vägen och lyckas jag på något sätt bidra till flera leenden och få fler att hitta glädjen i att röra sig - då är jag mer än nöjd . Vi ses!

 

 

 

 

 

HELSINGBORG

Mikael Lindgren

Lasse Hansson

Sommaren 2013 fick jag höra talas om något som kallades Löparglädje och som veckan innan hade startat upp i Helsingborg. Eftersom jag hade anmält mig till Göteborgsvarvet tänkte jag att det kanske skulle kunna vara något att testa.

Sagt och gjort så gick jag på mitt första onsdagspass en härlig julidag och blev helt såld direkt.

Vilket gäng! Glädje, passion för löpning och en hel del likasinnade tokstollar.

Tack vare Löparglädje så har löpning för mig gått från att vara ett nödvändigt ont som man mest gör på försäsongen till att vara en livsstil jag brinner för.

 

Det roligaste med att vara coach är att få hjälpa alla er fantastiska löpare att nå era mål och kanske överträffa era förväntningar. Oavsett om det handlar om att springa de första kilometrarna i ett sträck eller att klara maran under sin drömgräns.

 

 

Lasse heter jag och är gift med Maria och har 4 barn.

Jag är en arbetsknarkande livsnjutare i stora mått!!

Älskar att umgås med människor o sprida glädje , brukar sjunga varje morgon för mina anställda på mm för alla mungipor ska peka uppåt😂

Jag har varit med från allra första gång i Löparglädje vilket jag är väldigt stolt över!

Jaana Nehez o Lotta som startade Löparglädje var sådana underbara coacher och man blev helt såld på detta. Min svärfar hade tjatat länge också på mig om att löpning var härligt o nyttigt för kropp o själ!

Jag är idag hjälpcoach i Löparglädje vilket är fantastiskt kul jag älskar att motivera o engagera människor och detta kommer jag fortsätta med

 

 

Mikael Engqvist

 

Jaana Nehez

 

 

Jag är en 48-årig pågaspoling/man/gubbstrutt som bor tillsammans med min fru Pernilla och bengalerna Frasse och Cheetah. Jag arbetar som ekonomichef på Essentia i Stidsvig.

Jag började springa 1-2 rundor i veckan 2006-2007 för att midjemåttet var inte i synk med min uppfattning om mig själv. Efter ett tag började jag snegla på Göteborgsvarvet som kändes som ett overkligt mål. Efter att ha tjatat om detta något år så tog Pernilla tag i saken och gav mig en startplats i julklapp. Någonstans där föddes mitt intresse för löpning ordentligt. Sedan dess har det blivit ett antal lopp mellan 400 m och 90 km. Jag kom i kontakt med Löparglädje 2013 när Pernilla började träna med dem. Jag var såld direkt och missade inte många onsdagar. På hösten 2016 fick jag frågan om jag ville bli coach i Helsingborg och eftersom jag ändå alltid är där och jag gillar att prata med (nu skrattar några av er) och hjälpa folk så tackade jag ja direkt.

Det roligaste med Löparglädje är den familjära stämningen och att man träffar så mycket trevliga människor. Att jag får kombinera detta med löpning som jag brinner för är helt underbart. Jag älskar att se hur våra deltagare utvecklas över tiden. I vissa fall från att inte ha tagit ett löpsteg till att springa halvmarathon. Några av de personer som jag idag anser vara mina närmsta vänner har jag träffat via Löparglädje. Det är jag väldigt tacksam för!

 

 

Jaana heter jag och jag har sprungit i över halva mitt liv. De senaste åren har mina utmaningar utgjorts av ultralopp såväl i berg som i flackare natur. Mitt fokus har växlat från att försöka springa snabbt på olika distanser till att springa för att må bra. För att inspirera andra att börja springa startade jag tillsammans med en god vän Löparglädje en junidag år 2013. Att få förmedla kunskap om löpning och få andra att åstadkomma det de inte trodde var möjligt ger mig energi. Hör du någon säga ”mjölksyra är inte farligt” när vi springer eller ”när du tror att du inte orkar fler repetitioner orkar du minst tre till” när vi tränar löpstyrka är det sannolikt mig du hör. Jag ser fram emot att inspirera dig att ta dig ur din komfortzon och därmed nå dina individuella mål.

 

 

 

Pernilla Engqvist

RYDEBÄCK

Jag har aldrig varit den som tränat. När vi skulle springa på skolgympan hade jag alltid någon bra ursäkt om varför jag inte kunde vara med. Men när jag började jobba kom Vårruset in i min värld. Vi fyllde en buss med tjejer i olika åldrar och åkte till Malmö för att springa femkilometersloppet. Efter Vårruset följde Tjejmilen, men sen blev det ju höst och vinter - och då kunde man ju inte springa ute… Det var inte förrän Löparglädje startade i Helsingborg 2013 som jag blev en åretruntlöpare. Jag har inte missat många onsdagar sen dess. Det som får mig att komma dit onsdag efter onsdag är den glada stämningen och att alla peppar varandra, van löpare eller nybörjare. Att springa intervaller kan ju vara riktigt kul.

Sen 2017 är jag hjälpcoach i Helsingborg. Ni hittar mig oftast längst bak och jag ser till att ingen blir lämnad ensam eller ifrån sprungen.

 

 

Åsa Broberg

 

Jag heter Åsa och är Löparglädjecoach i Helsingborg, där jag också bor. På vardagarna håller jag till i Åstorp på Rågenskolan där jag utbildar blivande statsministrar, målare, sjuksköterskor, diplomater och revisorer. Passet påstår att jag är född 1978 och jag har hittills inte orkat ta tag i att överklaga detta. Redan 2013 fick jag äran att hoppa in som gästcoach lite då och då och nu har jag varit ordinarie coach i tre år. Att vara coach ger en otrolig energikick och det är alltid lika härligt när det är dags för ett Löparglädjepass. Löpning ska framförallt vara roligt och efter ett pass får man gärna vara trött men man ska känna sig pigg i huvudet och längta efter nästa pass. Genom att vara coach i Löparglädje har jag fått se många som gått från att vara totala nybörjare i löpning till att korsa mållinjen på ett maraton. Det är häftigt, men det härligaste är ändå att så många genom Löparglädje har fått vänner för livet.

 

 

 

Martin Erson

Henrik Nilsson

 

Fotbollspelare i grunden och har alltid gillat att springa både på och utanför fotbollsplanen. Satsningen på löpning började först 2011. Det började med 10km-lopp och halvmaror som sedan utökats till marathon. Är utbildad löpcoach och träningsinstruktör. Älskar att sprida löpningen som träningsform.

 

”Att få dela med sig av sin kunskap varje onsdag på Löparglädjes pass och få positiv respons tillbaka från deltagarna ger enormt mycket energi! Det är därför jag är coach!”

 

 

 

 

37-årig småbarnspappa som älskar Löpning, Swimrun och Triathlon! F.d sjöofficer som växlat bana och snart studerat färdigt till Fysioterapeut.

Har sen 5 år tillbaka blivit frälst av Ultratrail, gärna på Kullen, i fjällen eller åtminstone Skåneleden. Nybliven löpledare från årsskiftet i Rydebäck. Mitt synsätt på träning: i allmänhet njutning och avslappning för huvudet, ska varieras för att utvecklas, kroppens gränser ska utmanas för förbättring.

 

 

 

 

LANDSKRONA

Hanna Kronberg

Jag heter Hanna och är en snart 44 årig förskollärare. Jag älskar att röra på mig och få andra att hitta glädjen i att träna tillsammans. Har hållit pass på Friskis i 10 år och sedan förra året har jag äran att leda även Löparglädje. Själv började jag på Löparglädje när jag var med i en halvmaragrupp 2015 vilket gav mig mersmak vad gäller löpningen. Jag gillar att hålla alla slags pass, men spänstpass är min favorit. Hoppas vi ses på ett pass nära dig!

 

 

 

 

Lucas Brandt

Joakim Olsson

 

Sträck på dig! Upp med dina knä, pendla med armarna! Japp, löpskolning och löpekonomi är mitt stora intresse i löpningen. Jag är 20 och har varit med och coachat i löparglädje de senaste 3 åren. Redan från första passet i Rydebäck när jag fick för första gången hålla i uppvärmningen till en grupp människor, 20-25 personer, var jag helt fast. Ser alltid fram emot onsdagarna och onsdagsglädje, inte bara för träningens skull. Men också för all glädje man får ut av alla dessa underbara människor man får träffa! Allt från VDs på stora företag till lastbilschaufförer till forskare. Här samlas alla och har kul och trevligt ihop. Jag brukar säga till mina kompisar att onsdagskvällar och torsdagsförmiddagar är bästa tiderna att snacka med mig om man vill ha en riktigt glad och positiv Lucas!

Löpskolning är som sagt mitt lilla område och mycket av det kommer från Karin Olsson som var min tränare under mina Gymnasieår på Filbornaskolan där jag pluggade Samhälle och just friidrott. Det tog mig lite längre att förstå och klara av övningarna än de andra och därför jobbade jag hårdast för att fixa de. Sista året fixade jag nästan allt och kände jag en otrolig skillnad i mitt steg. Därför tycker jag det är det som är det roligaste med coachandet, att få ge ett par tips och trick i hur just ditt steg kan bli naturligare, och sedan få se resultat på det!

 

 

 

 

 

Hejsan. Joakim heter jag och närmar mig 36 år.

Har alltid idrottat mycket med bland annat ishockey och rodd. Men tog ett break med träning som varade i säkert tre år. Men en dag såg jag något om löparglädje på Facebook och såg att det erbjöds gratisträning på onsdagar. Efter första passet var jag såld. Den glädjen och gemenskapen jag såg var riktigt häftig. Onsdagen har nu ersatt lördagen som veckans bästa dag. Efter ca två år med Löparglädje Landskrona fick jag frågan av Jens om jag skulle vara sugen på att hålla i ett pass. På den vägen är det.

 

 

 

 

SAMARBETSPARTNERS

sidan producerad av Via Media AB 0727410780 - info@via-media.se